RFID-lås
14974
page-template-default,page,page-id-14974,theme-bridge,bridge-core-2.7.1,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16582
 

RFID-lås

Våra RFID-lås öppnas och stängs enkelt med nyckelkort. Låsen passar för kontors- och förvaringsmöbler i olika material.

Dolda eller synliga lås

Våra lås är producerade i Europa. Godkända och testade enligt Europeiska normer. Vi har Rfid lås som är dolda eller synliga. Låsen kan anpassas till olika miljöer och fungerar i både trä och metall möbler. Vi hjälper givetvis till med installation och montering via  väletablerade möbeltillverkare och serviceorganisationer.

Nyckelfria lås

Låsen programmeras med särskilda programkort. Enkelt och smidigt. Inga nycklar behöver tillverkas. Med hjälp av medföljande programkort kan man enkelt programmera eller avprogrammera  nyckelkort.

Processen är enkel, håll bara programkortet framför låset och lägg därefter nyckelkortet på låset. Låset är nu klart att användas.

Låsen programmeras beroende på hur de skall användas. Flera olika valmöjligheter finns i systemen. Inga nätverk eller PC behövs. Låsen är underhållsfria, driftsäkra och har lång batteritid 3 – 5 år.

Ordförklaringar

  • Mifare: En mycket vanlig modell av rfid-etiketter från tillverkaren NXP.
  • Mifare Classic: Ett vanligt förekommande rfid-kort som har säkerhetsmekanismer inbyggt.
  • Mifare DESFire EV1: Ett rfid-kort som använder 3des-kryptering.
  • nfc, near field communication: En vidareutveckling av rfid som vanligen förekommer i mobiltelefoner.
  • Proxmark3: Ett verktyg som bland annat kan läsa, skriva och emulera rfid-kort. Passar både till forskning och för hobbyentusiaster!
  • rfid, radiofrekvensidentifiering: Teknik för att kontaktlöst utbyta information mellan en rfid-etikett och en rfid-läsare.

.

RFID tekniken

13,56 MHz RFID är en, jämfört med LF 125 kHz, relativt ny och modern RFID-teknik. Den har haft två faser i sin utveckling.

Den första när varje tillverkare skapade sin egen ”inhouse” standard för läsare och tags vilket gjorde att kunderna blev bundna till en tillverkare.

Den andra fasen inträffade när chiptillverkarna Philips och Texas Instrument tog initiativet till att skapa det som blivit ISO-standarderna 15693 och 14443. Fördelen med standardiserad utrustning är att man oavsett tillverkare kan välja den läsare eller de tags som bäst löser uppgiften. Ungefär som man idag väljer mobiltelefon.

Våra RFID Lås

BeCode AIR/AIR+

AIR/AIR + är den senaste nyheten i BeCode-serien. Låset är baserat på Rfid.

Med BeCode Air anpassar man låsets funktion med hjälp av transponderkort och avgör t.ex vilken personalkategori som ska ha tillgång till låset. BeCode AIR/AIR+ är ett 13,56 Mhz Mifare Rfid-lås som enkelt kan integreras i redan existerande Rfid-miljöer. Den tekniska skillnaden mellan AIR och AIR+ är att AIR installeras i befintliga cylinderlås, medan AIR+ levereras med en cylinder som passar i alla hål som är förborrade för standardlås.

BeCode AIR/AIR+ kan enkelt installeras i alla standard-låssystem inklusive nya möbler, dörrar och lådor och är även lämpligt för ombyggnad av redan existerande låssystem.

PS LOCKS SOLO

Solo är ett RFID –lås som monteras dolt i förvaringsmöbler. Infästningen är enkel och kan lätt göras på såväl nya möbler som eftermontage på befintlig inredning.

Formatet på låset är nätt och det kan programmeras för olika funktioner. Solo kan integreras och användas med flertalet av de passersystem som finns på marknaden.

PS LOCKS TWO

TWO är ett RFID–lås som monteras dolt i förvaringsmöbler med skjutdörrar. Låset monteras innanför skjutdörren och syns därför inte utifrån. Låset är nätt och passar på tunna glas men även på trädörrar upp till 19 mm.

Formatet på låset smidigt och det kan programmeras för olika funktioner. TWO kan integreras och användas med flertalet av de passersystem som finns på marknaden.